Nosaltres

Catering Deneuve és un trio. Volem dir que som tres. Tres amics, coneguts i saludats que ens agrada i interessa això de la gastronomia i del menjar. Ens hi apropem des de punts de vista diferents. N’hi ha un, no direm noms i ja ho anireu descobrint volsatres mateixos, que és un amant del fooding, una barreja de les paraules angleses food i feeling, l’altre vol que a més a més d’estar bona la cosa d’anar a un restaurant resulti estomacalment satisfactòria, o sigui, quedar tip, i el darrer de nosaltres té un punt de vista més de bon vivant, més de crític gastronòmic de via estreta, si ho voleu dir així, més santamarianesc, per dir-ho d’alguna manera, encara que reconeix que el finat cuiner de Sant Celoni (que Brillat-Savarin i Escoffier tinguin a la seva glòria) no era precisament dels seus preferits.

Així doncs, ens hem constituit en això que ara està tan de moda, també en el món gastronòmic d’un col·lectiu, que amb mirades diferents (això de les mirades també està molt de moda) mirarà de ficar cullerada en tot aquest món de les coses del menjar. Com que som simples amateurs i esperem seguir així molt de temps i com que tots tenim com guanyar-nos la vida, escriurem les nostres reflexions sense cap mena de pretensió trascendental ni amb cap altra mena de intenció que la de passar-nos-ho el millor possible i si, a més a més, us som  de profit, doncs nosaltres contents.

Això no vol dir que no tinguem ni ética ni principis ni moral ni que aquest bloc sigui un pur entreteniment. Entenem perfectament la resposnsabilitat que significa escriure un bloc i que per bé o per mal a vegades la gent es pren massa seriosament el què en ells s’escriu. Volem ser responsablement gamberros, ja que no renunciarem al sentit del humor, i menys amb els temps que corren. Per tant ens comprometem al següent, segons el que s’estableix a Codi Cuina amb algún afegitó de collita pròpia:

    • En els nostres textos, diferenciarem clarament la informació de l’opinió subjectiva sobre un fet, lloc, producte o servei, rectificarem els errors de contingut que hàgim pogut cometre i acreditem l’autoria o procedència del contingut que no hem creat, a no ser que la font original indiqui que no és necessari.
    • Rebutgarem la publicació d’injúries i calúmnies a terceres persones en el nostres bloc, encara que no defugirem la polèmica, sobretot entre nosaltres mateixos, i amb tot aquell que tingui ganes de gresca, tant en textos de la nostra autoria com en aquells comentaris que usin aquestes pràctiques i ens reservem el dret, per tant, d’eliminar qualsevol participació en aquest sentit sense que això no signifiqui, en la nostra opinió, menysprear la llibertat d’expressió dels autors o dels participants.
    • Indicarem si el producte o el servei del que parlem ens ha estat enviat pel seu promotor o propietari, si n’ hem obtingut algun benefici i si la informació que publiquem no ha estat comprovada per nosaltres mateixos. En la mesura del possible, indicarem els camins a través dels quals hem tingut accés o coneixement d’aquest producte / servei. Pel que fa a comentaris de restaurants, en principi, no en parlarem de cap que com a mínim no hi hagim anat dues vegades (segons criteri de l’Association of  Food Journalists), a menys que la cosa hagi estat tan excelsa o tan catastròfica que creiem que amb una visita n’hi ha prou.
    • Indicarem si tenim una relació de parentiu o d’amistat amb els responsables o propietaris dels productes i serveis dels que parlem. Igualment, indicarem qualsevol tracte de favor, de preferència o diferent del d’un usuari habitual del que hàgim pogut ser objecte, de manera que el lector pugui diferenciar entre l’oferta habitual i aquelles atencions que, per un o altre motiu, hàgim pogut rebre.
    • Indicarem, sempre que sigui possible, el preu dels productes o serveis dels que parlem.

Deixa un comentari