Saveur Bière i l’apasionant món de la cervesa

16 nov.

Catering Deneuve Bloc recomana el consum resposable

La cervesa, com diria Napoleó, 4.000 anys d’història ens contemplen. Una de les begudes més antigues del món, doncs els egipcis ja l’elaboraven (encara que el seu primer testimoni històric data de la civilització sumèria) i una de les més esteses per tot el planeta. La cervesa d’ordi de les nostres terres té el seu equivalent a les cerveses xineses d’arròs i de blat rubió, les inques de blat de moro o les africanes de mill. Tots els pobles, des del Tibet fins a Escandinava, honren aquest aliment líquid. D’activitat artesanal, desenvolupada primer per les dones i més tard pels monjos, la cervesa s’ha transformat en puixant indústria i una de les begudes més consumida al món. Europa lidera la producció mundial de cervesa, amb 427 milions d’hectolitres a l’any, i Espanya ocupa el quart lloc entre els països comunitaris que en fabriquen amb 33,4 milions d’hectolitres, segons un informe de l’Associació de Cervesers Europeus. Quan s’apropa el bon temps, la calor, la platja,  a molts ens ve de de gust una bona cervesa ben freda, encara que molts d’altres sempre estem disposats a deixar-nos-en caure una coll avall sigui quina sigui l’època de l’any. Per això avui us faig aquestes dues recomanacions:

Per poder gaudir amb coneixement de causa d’una bona cervesa us recomano la lectura de El libro de la amante de la cerveza, excel·lent obra i d’imprescindible lectura per a qualsevol bon degustador. Hi trobareu història de la cervesa, la seva significació cultural, l’evolució dels mètodes de fabricació i les matèries primeres, així com les tècniques, gairebé “alquímiques”, d’elaboració de les diferents classes de cervesa. Altres capítols analitzen la grans marques, conegudes a tot el món. La cervesa com a art de viure és el tema d’una altra important secció del llibre dedicada a receptes i consells sobre com assaborir-la, ja que també el consum de la cervesa exigeix uns coneixements previs per ser gaudit a fons.

I també us deixo l’enllaç amb un web francès Saveur Bière, en el qual es poden comprar més de 200 cerveses de tot el món, barrils, tiradors de cervesa tipus Beertender, i altres de compatibles per a tot els tipus de barrils disponibles al mercat, així com vasos i accessoris per a la degustació de la cervesa. A més a més desde fa no pas massa temps, es poden fer comandes per ser lliurades a tot l’Estat espanyol.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: