L’Office, una experiència molt gratificant

3 nov.

No tots els grans restaurants són bons restaurants ni tots els petits restaurants són restaurants dolents … i viceversa. Una obvietat i una tonteria. En el fons, el que ens fa decidir si un restaurant és bo o no, és el resultat de l’experiència que hem gaudit. I tots hem tingut experiències decebedores en restaurants estrellats i experiències sublims en establiments d’allò més humils. I què és això que anomenem experiència? Doncs el conjunt de sensacions que és capaç de despertar tots i cadascun dels elements que conformen el anar a un restaurant. El que mengem, sens dubte, però també l’entorn, el servei, el celler i tot això posat en relació amb el preu que paguem al final. Però el preu, el valor, és un element relatiu no absolut. Podem sentir-nos igualment feliços o vilment estafats davant un compte voluminos o un altre de més modest.

Per això avui els parlaré del restaurant L’Office a Barcelona, ​​i concretament del seu menú de migdia. Sostinc que és impossible menjar bé amb un menú de 10 euros. La cosa es comença a arreglar a partir dels 25.  Qui us vulgui convènçer del contrari, us enganya. A L’Office, el menú per dinar costava fa un temps 16 euros (beguda i cafè a part, el que feia arribar el compte fins als 20 -25 euros), o fins i tot 12 euros si s’optava pel menú express. Es tractava d’un menú curt, dos primers dos segons i unes postres, dels quals un sempre era formatge, a triar, però d’una qualitat tant en els ingredients com en la seva elaboració que per aquest preu era una absoluta meravella i l’experiència era, doncs, d’allò més gratificant. També es podia menjar a la carta a un altre nivell de preus, és clar.

L'Ofiice

Però ja fa un temps, Jérôme Perraurdin, xef propietari de de la casa, va decidir canviar de fórmula. Els motius reals, obviament, només els sap ell, però jo m’aventuro a dir que segurament hi havia dos motius . Per aquell preu, obtenir una bona rendibilitat, amb el nivell de cuina que hi havia al darrera  havia de ser missió impossible i per altra banda, la varietat d’el·laboracions que es podia oferir era també més limitada, la qual cosa no devia satisfer Perraurdin com a cuiner i moltes vegades els clients també devien haver manifestat les seves dificultats per escollir.  Així doncs Jérôme va eliminar la carta i en va plantejar una de nova, va eliminar el menú a 16 euros i ha creat una fórmula oberta amb dos preus una a 23 euros (primer plat, segon plat i postres,  sense la beguda ni el cafè) i una altra a 19 euros, igual que l’anterior, però sense les postres. Els plats es poden triar entre tots els de la carta, amb algunes excepcions. També es pot menjar a la carta, és clar, però com que la oferta és exactament la mateixa que la dels menús, segurament no té molt de sentit, a menys que es vulguin tastar algún d’aquests plats extres.  Per aquest preu el que ens ofereix Jérôme Perraurdin és brillant. Jo crec que una de les millors relacions qualitat preu de la ciutat, sense cap mena de dubte. Fabulós!!!

Jérôre Perraurdin

Cuina francesa tradicional, cuina de bistrot, en un local minúscul amb les taules molt i molt  juntes, segurament el punt més negatiu del restaurant junt amb un servei canviant i molt irregular (eufemisme per dir que no és gaire bo, encara que les darreres vegades que hi he anat ha millorat bastant), i un celler, pel meu gust, bastant mediocre. Però per aquest preu i aquest nivell de cuina i cuiner és el de menys. Tot plegat molt francés,  ho és tant, que sempre hi ha algún ciutadà francés assegut en alguna de les seves taules. Les habilitats de Perraurdin davant els fogons són inapel · lables, ja que es tracta d’un xef amb escola, molta escola, i francesa,  a més a més d’ofici i sensibilitat, ja que no es pot oferir un excels menú com el que ell ofereix diàriament al seu local, sense tenir aquests dons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: